Founding partners

We streven naar een bedrijf uit te toekomst. We geloven dat mensen samenbrengen, bedrijven en technologie de weg naar de toekomst is. Bij Atos omarmen we deze reis, we streven naar het zijn van een betrouwbare partner dat digitale empowerment aan onze klanten levert.

Wij een bedrijf  in digitale services met pro forma jaarlijkse omzet van circa € 12 miljard en 100,000 werknemers in 72 landen. We hebben wereldwijd klanten.

​Zoetermeer is een echte ICT-stad. Maar liefst een kwart van de regionale IT-banen zijn te vinden in Zoetermeer. De stad beschikt daarbij over een IT-innovatiecampus, een cluster van IT bedrijven en enkele honderden IT studenten op MBO en HBO niveau. Als organisatie ziet de gemeente dat de ontwikkelingen rond big data razendsnel gaan. Nog nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel data beschikbaar. Data waarvan we het potentieel nog onvoldoende benutten voor o.a. het ontwikkelen van gemeentelijk beleid. De Big Data Innovatiehub stelt de gemeentelijke organisatie in staat om beter gebruik te maken van de beschikbare data.

De Dutch Innovation Factory verbindt IT-onderwijs, onderzoek en bedrijven in één gebouw waardoor een broedplaats is ontstaan vol interactie en samenwerking. Hier vindt kennisdeling plaats, ontstaan innovaties en worden en co-creaties geboren.

In het gebouw studeren ruim 550 HBO IT-studenten en werken er zo’n 300 IT professionals. Naast 22 IT-bedrijven zijn startup incubator Crosspring en de Big Data Innovatiehub gevestigd in de Dutch Innovation Park.

Niet voor niets is de Dutch Innovation Factory met haar levendige community hét ICT-clubhuis van Zoetermeer en omstreken!

De uitgangspositie van Zuid-Holland is ijzersterk, door een stevige kennisbasis en de aanwezigheid van veel sterke economische sectoren. Wij zien kansen voor innovatie en economische vernieuwing in de regio die nog niet volledig worden benut. InnovationQuarter werkt samen met bedrijven en andere partners om deze kansen te vinden en te verzilveren en Zuid-Holland economisch te versterken.

De ontwikkelingen op het gebied van big data gaan hard en er is een toenemende behoefte aan professionals die data kunnen omzetten in actiegerichte inzichten.

De Haagse hogeschool (De HHs) wil haar studenten de innovatieve kennis en vaardigheden op het gebied van Data Science meegeven en ziet het als haar taak de samenwerking op te zoeken met externe partners, zowel nationaal als internationaal.

De HHs heeft daarom de handen ineen geslagen in de Big Data Innovation Hub om de Big Data kennis binnen de hogeschool (docent-onderzoekers) en metropoolregio (BDIH partners) te bundelen, te versterken, en uit te breiden.