Onder begeleiding van onderzoeksbureau Panteia heeft Luc van Schijndel, student van Inholland Academy, een InnovatieHub QuickScan uitgevoerd bij Jordex Shipping & Forwarding. Het onderzoek richtte zich op de digitale processen in het bedrijf en kansen die Big Data het bedrijf bieden. Hiertoe werden de bedrijfsprocessen en bestaande systemen in kaart gebracht, met name via interviews met de verschillende afdelingen binnen Jordex. Na het presenteren van de observaties zei Robert Milder, directeur export van Jordex, “Je slaat de spijker op zijn kop!”. Panteia en Jordex zijn bezig met het vormgeven van potentiele vervolgstappen.

Er zijn op dit moment enorm veel kansen voor de logistiek sector en Big Data. Het complexe karakter van de sector kan op het gebied van data heel veel complexe en grote gegevenssets opleveren. Het slim koppelen van deze verschillende sets kan een enorme efficiëntie slag betekenen voor de volledige supply chain.