Afgelopen donderdag heeft de eerste Big Data Breakfast plaatsgevonden bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Tijdens deze ontbijtsessie pitchten 7 bedrijven hun big data vraagstuk om vervolgens in gesprek te gaan met studenten van de Haagse Hogeschool (HHS) over mogelijke oplossingen. De HHS studenten gaan de bedrijven helpen met het oplossen van hun big data vraagstuk tijdens hun stages.

Student HHS: ‘Heel interessant om te zien en horen hoe bedrijven op verschillende manieren en vanuit andere invalshoeken met big data omgaan.’

Hiermee is de eerste stap gezet om voor studenten een optimale kans te creëren om in contact te komen met potentiële werkgevers. En daarnaast organisaties een kans te bieden om gebruik te maken van de kennis vanuit het onderwijs.

Bedrijf: ‘Een leuke en ongedwongen manier om met studenten in aanraking te komen. En het netwerken met de andere bedrijven is minstens net zo interessant’.

Big Data Breakfast is een initiatief van de Big data Innovatiehub en de Big Data Alliance om vraag en aanbod bij elkaar te brengen binnen het data science veld.

Vanwege het succes en enthousiasme van de deelnemers, slaan de BDA en BDIH de handen ineen om het Big Data Breakfast concept regelmatig terug te laten keren. Interesse? Laat het ons weten en/of houd de website en nieuwsbrief in de gaten!